Geprobeerd – De ervaring om Camp Nou te bezoeken is uniek

by MollyigIn Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, hebben grote voetbalsterren gespeeld (en nu nog steeds!) en er heerst een ongelooflijke sfeer wanneer meer dan 98.000 personen het lied van de « Blau Granas » zingen.

Ik ben een groot voetbalfan, dus ik kon mij geen bezoek aan Barcelona voorstellen zonder het legendarische Camp Nou te hebben bezocht. Zonder te twijfelen, pakte ik mijn camera en ging ik mee op de tour door het hele stadion.

Eenmaal gearriveerd was ik onder de indruk over de grootte van het stadion. Toen ik richting de ingang liep besefte ik me dat ik me niet had vergist over dit stadion. Ondertussen wachtte ik een paar minuten in de rij. Hier zag ik een stand met foto´s waar een stelletje een foto maakte met de afbeelding van Zlatan Ibrahimovic aan hun zijde. De montage was zo verbazingwekkend realistisch, om jaloers op te worden!

Krijg 5% korting op een bezoek aan Camp Nou met de Oh-Barcelona kortingskaart. {Wat is dit?)

De Tour

De Tour

Ik liep naar de ingang, wachtte enkele minuten en daarna was het mijn beurt om de audiogids te pakken, want ik wilde geen enkel detail missen van de geschiedenis van Barça. De audiogids is te krijgen in het Spaans, Catalaans, Frans, Italiaans, Duits, Engels en Nederlands. De gids legt je de anekdotes en geschiedenis uit alles rondom FC Barcelona.

De tour begint in de kleedkamers van het uitspelende team, waar de grootste spelers zich hebben voorbereid en zich maximaal hebben geconcentreerd. Nooit eerder heb ik zulke kleedkamers gezien, er was een jacuzzi, maar ook massagetafels en een groot bord waarop José Mourinho zeker zijn tactische schema´s optekende voor de halve finale van de Champions League.

Toen ben ik mijn weg naar de tunnel vervolgd; het is de plek waar de spelers samen door heen lopen voordat ze het veld betreden. De sfeer op deze plek is onvoorstelbaar, de spanning was bijna voelbaar. Hierna liep ik naar een kamer die ik nog nooit had gezien: kaarsen, glas in lood, een kruis aan de muur en een samengepakte plek… Er is een kapel binnen Camp Nou zelf! De rillingen liepen plotseling over mijn rug, de audiogids zei me dat de kapel door de Paus zelf was ingewijd! Alles voor een goede voorbereiding!

1279623011_5_UOqq by columbusmagazine

Ik ging de trap op die me naar de perskamer bracht en ik zocht, tevergeefs, naar de journalisten om ze een exclusief interview te geven. In deze ruimte geven de trainer en zijn spelers na de wedstrijd hun wedstrijdanalyse. Dit is een plek die de mensen normaal gesproken op televisie zien met een sponsorpaneel.

Ik vervolgde mijn weg, liep nog meer trappen op en kwam op het niveau van de presidentiële tribune waar de directeuren en de president van Barça, Joan Laporta, zitten om naar de wedstrijden te kijken. Volgens mijn audiogids zit de president altijd in dezelfde stoel, in het midden van de rij. Het bezoek aan het stadion ging verder, ik arriveerde helemaal bovenaan. Hier bevinden zich de cabines voor commentatoren, voor televisie en radio. Het bijzondere aan Camp Nou in dit opzicht is dat de cabines niet van glas zijn gemaakt, wat de commentatoren helpt om veel meer te beleven van de te gekke sfeer van het stadion. Het uitzicht op het stadion vanaf deze plek is nog indrukwekkender en je kunt vanaf hier perfect een wedstrijd volgen. Ik ging dus naar de grootste cabine en keek met verbaasde blik naar de bezoekers, en ik begon « gol gol gol gol gol gol gooooooooool del Baaaaaaaarça » te schreeuwen. Toen ik ophield draaide ik me om en zag ik dat ik niet helemaal alleen was en werd uitgelachen door kinderen.

Het Museum

Het Museum

EXPOSICIONNa dit moment, was het tijd om het museum van FC Barcelona binnen te gaan. Om te beginnen ging ik naar de multimedia zone; een fantastische plek waar al onze zintuigen werden wakker geschud onder het geluid van het Barça clublied. Deze kon je luisteren en begrijpen, omdat het is vertaald in meer dan 30 talen. Ik pakte een koptelefoon om het clublied te luisteren, sloot mijn ogen en ik bevond mij plotseling in het stadion, de speaker noemt de spelers op, en je raad al wat daarna komt… ik had bijna geen controle meer over mezelf en moest me inhouden om niet uit volle borst mee te gaan zingen. Mes un club!! (=meer dan een club!)

Ik ging verder en ontdekte de shirts en schoenen die de grootste spelers van de club hebben gedragen: van Kubala tot Cruyff en Puyol. Het is echt heel bijzonder om de shirts te zien waarin de spelers ooit een top wedstrijd in hebben gespeeld..

Bijna aan het eind van dit bezoek ontdekte ik de troffeën van Barça, waaronder de wereldcups voor clubs en de Liga de Campeones, om alleen de belangrijkste te noemen.

Het bezoek eindigde in de winkel van FC Barcelona, hier kun je alle afbeeldingen van de club Blau Grana vinden, van traditionele shirts, tot sjaals en badjassen. Ook kun je hier pakketjes vinden met patat met het logo van FCB, hondenhuisjes, schriften, pennen en nog veel meer leuke presentjes om jezelf en anderen blij mee te maken.

Dit bezoek aan het Camp Nou was een bijzondere ervaring die rijk was aan sensaties en emoties. Ik kan iedereen dit geweldige bezoek aanraden, zelfs de mensen die geen voetbal fan zijn! FC Barcelona is niet alleen voetbal, het gaat veel verder dan dat.

Heb je deze tour gedaan? Laat me hier weten of jij het net zo indrukwekkend vond als ik!
Geoffrey

* Om de 5% korting van Oh-Barcelona te krijgen, laat dan alstublieft uw voucher van de Kortingskaart pakket zien dat gegeven is toen u uw accommodatie boekte. {Algemene Voorwaarden}

barcelona-3d

4 REACTIES

 1. weet u of het mogelijk is om naar een training te gaan kijken van FC Barcelona ? Indien ja, waar moeten wij ons daarvoor aanmelden ?
  Dank bij voorbaat voor een antwoordje

  • Hallo Fabian,

   De trainingen van FC Barcelona zijn besloten, tenzij je lid bent van Barcelona, dan kun je eens in de zoveel tijd meekijken in het ¨mini Camp Nou¨.
   Of je moet een keer veel geluk hebben en het juiste moment treffen om vanuit de kijkgaten de training te zien.

   Saludos,

   Selin

 2. Hallo
  ik vroeg me af hoe ik het stadion Barcelona kan bezichtingen in de kleedkamers en loges en Het stadion zelf. Hoe kan ik me hierbij inschrijven??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here